dinsdag 25 oktober 2011

Interview met oud-leerling en tv-presentatrice Sophie Dewaele

Interview met oud-leerling en tv-presentatrice Sophie Dewaele
Op de Boekenbeurs stelde Vijftv-gezicht en Lotto madam Sophie Dewaele haar derde boek voor, “Dertig & dolgedraaid”. Een weergave van haar overlevingstocht als dertiger in de moderne maatschappij, gekruid met een snuifje fictie.
Sophie Dewaele: “Mijn tweeling gaf me genoeg stof voor mijn eerste twee boeken, die vooral over het moederschap gingen. In mijn derde boek beschrijf ik mijn leven als jonge vrouw. Vriendschap, liefde, werk, seks, mijn gezin, het komt allemaal aan bod, zonder mijn imperfecties te verbergen. Een vrij hoog Sex and the City en Bridget Jones-gehalte, maar dan zonder de overtollige kilo’s”, lacht ze.
“Ik rolde vanzelf de media in”
Sophie Dewaele: “Na mijn studies filosofie koos ik voor een carrière in de media. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Ik was altijd nogal een sociale met een grote liefde voor taal. Tijdens mijn studies werkte ik al freelance voor de regionale televisie. In mijn laatste jaar aan de universiteit solliciteerde ik bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.
Na mijn proefperiode kon ik er direct aan de slag. Een paar jaar later maakte ik de overstap naar televisie. Bij Vijftv staan er voorlopig geen nieuwe programma’s op stapel. Ik werk nu vooral als omroepster. Verder doe ik heel veel bedrijfspresentaties, bovendien ben ik nu mijn huis aan het verbouwen. Ik hol dus van het ene naar het andere!
Geen afkeur meer voor aardrijkskunde
Sophie Dewaele: We verhuisden van Ieper naar Gent in het vijfde leerjaar. We woonden in de buurt van de Voskenslaan en mijn ouders hadden goede dingen gehoord over de school. Ik werd er heel goed opgevangen. Mijn eerste vriendinnetje op school is trouwens nog steeds één van mijn beste vriendinnen! In het GO! krijg je ademruimte in een sfeer van tolerantie en flexibiliteit.Er moest uiteraard “gepresteerd” worden, maar er werd op geen enkel moment uit het oog verloren dat we in de eerste plaats tot fijne mensen moesten opgroeien. Daarom gaan mijn kinderen nu ook naar het GO!.
Op de Voskenslaan hadden we een goed contact met onze leerkrachten. Ik heb altijd veel bewondering gehad voor mijn leerkracht Nederlands, wellicht vanuit die gedeelde liefde voor taal. Petje af ook voor mijn leerkracht Aardrijkskunde, met de nodige kwinkslagen slaagde hij erin mijn afkeur voor dat vak te doen vergeten.”
Sophie Dewaele
    GO!-school: KA Voskenslaan
    Klasgegevens: Wetenschappen-wiskunde, afgestudeerd in 1991

1 opmerking: