donderdag 25 maart 2010

Sophie Dewaele VIJFtv omroepster


Op 2 september 1997 verscheen Sophie Dewaele voor de eerste keer op TV1 als omroepster. Ondertussen kon Sophie dankzij Vlaanderen Vakantieland de mooiste plekjes in binnen- en buitenland verkennen.


Nog later ontdekte Dewaele de aparte wereld van de showbizz toen ze geregeld het mediamagazine De Rode Loper presenteerde. Van De Rode Loper was het maar een kleine stap naar het programma Diva van Radio Donna, waar Sophie Dewaele als "buitenvipper" geregeld verslagjes uitbracht over allerlei events.


Een privilege, vond Sophie, want je krijgt niet elke dag de kans om voor je "werk" naar het theater, concerten, festivals en exposities te gaan!De televisiemicrobe liet Sophie Dewaele niet los. Eind 2004 koos ze voor VIJFtv, televisie voornamelijk voor vrouwen en televisie met gevoel. Op haar lijf geschreven! Voor haar eerste opdracht trok ze naar Sri Lanka, kort nadat Zuid-Oost Azië getroffen was door een allesverwoestende tsunami.Als een van de gezichten van VIJFtv presenteerde Dewaele in het najaar van 2005 "De Afvallers", de eerste grote productie van VIJFtv. Ook toerde Sophie door Vlaanderen tijdens de zomer van 2005 met het programma "De Brandkast"(met Ann Van Elsen).


Tijdens het voorjaar van 2006 kon je haar aan het werk zien in "Thuis in je tuin" op VIJFtv. In het najaar 2006 heeft Sophie Dewaele als VIJFtv-gezicht telkens "Nanny 911" ingeleid.In 2007 mocht ze boeiende verhalen registreren op de luchthaven in "Hello Goodbye Zaventem". Sinds eind augustus 2007 is Dewaele ook omroepster op VIJFtv. En in het najaar presenteerde ze "De Trouw die ik Wou" op VIJFtv.


Een tijdlang presenteerde Sophie Dewaele ook op de West-Vlaamse zenders Focus en WTV en op de Oost-Vlaamse zender AVS het Tendens Woonmagazine. In 2005-2006 was ze een jaar lang weer te horen op radio, namelijk op de provinciale radiozender Antwerpen 1 waar Sophie tussen 11 en 13u geregeld het programma Allez Allez presenteerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten