zaterdag 7 mei 2011

Sophie Dewaele in 'De Klas van Frieda'

Sophie Dewaele in 'De Klas van Frieda'
Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag presenteert Frieda Van Wijck 'De Klas van Frieda'. In het nieuwe schooljaar krijgt gastvrouw Frieda Van Wijck maar liefst 136 nieuwe leerlingen en 34 nieuwe vakleerkrachten over de vloer. Ook Sophie Dewaele komt aan de beurt bij juffrouw Frieda.
DONDERDAG 28 APRIL
Het is een blij weerzien voor presentatoren Sophie Dewaele van de Lottotrekking en Wim Oosterlinck van Q-Music, want zij deelden ooit samen een schoolbank aan de universiteit. Ze hebben een vette kluif aan de politiek journalisten Ivan De Vadder en Indra Dewitte van 'De Zevende Dag'.
Tijdens de rust komt topscheidsrechter Frank De Bleeckere de strijd tussen de twee banken fluiten als vakleraar.
Frieda Van Wijck staat opnieuw voor de klas in de luchtige laatavondquiz De klas van Frieda.  Van maandag tot en met donderdag nemen telkens twee BV-duo’s, waaronder ook Sophie Dewaele, plaats achter de schoolbanken met slechts één doel: als primus van de klas eindigen. Het nieuwe schooljaar zorgt voor 136 nieuwe leerlingen en 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.
In de eerste plaats strijden de leerlingen zoals Sophie Dewaele om de felbegeerde titel van “primus”. Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen van vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is de verleden tijd...
Elke dag staat ook een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden.
Zo krijgen de BV’s turnles met Aagje Vanwalleghem, Vlaamse film met Jan Verheyen, de jaren '80 met Marcel Vanthilt en musical met Jonas Van Thielen. Verrassingen zijn er ook met Herbert Flack als diamantkliever en Virginie Claes als docente verkeerskunde. Sophie Dewaele krijgt een vraag over de lotto ballen. Het gaat ook internationaal met Lulu Wang en het vak Chinees en de Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven.
Sophie Dewaele en Wim zitten in hetzelfde schuitje: ze worden opgezadeld met een spreekbeurt over de binnenschipperij. Welke kant is stuurboord nu weer?
Sophie Dewaele van Nationale Loterij verwart lotto- met biljartballen, blooper.
Sophie Dewaele (37) presenteert al een tijdje de trekking van de Nationale Loterij op televisie, maar moet haar kennis van de lottoballen nog een beetje bijschaven. De presentatrice kreeg in het Eén-programma De klas van Frieda een foto van een aantal gekleurde en genummerde ballen van een Amerikaanse biljart te zien.
Op de vraag of de ballen op de foto lottoballen waren, antwoordde Sophie Dewaele 'juist'. Foutje, geeft ze toe. 'Ik zag ballen en cijfers en dacht in een reflex: dat zijn de ballen van de Loterij. Het ging echt heel snel, ik moest tegen de tijd antwoorden. Het was een instinker en ik ben er met mijn twee voeten ingelopen. Als ik de trekking presenteer, ben ik zéér geconcentreerd. Ik heb geen tijd om snooker te spelen, of hoe heet dat? Ik moet dat spel dringend eens spelen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten