maandag 25 januari 2010

Sophie Dewaele Vijf TV omroepster met kort nieuw kapsel

Sophie Dewaele: Vrouwen spelen op het werk paardenstaart kwijt
Inzameling van haar in strijd tegen borstkanker


GRIMBERGEN - Twaalf werkneemsters van Procter & Gamble in Strombeek lieten donderdag hun paardenstaart knippen door collega's ten voordele van Geef om Haar. Die campagne zamelt met de Stichting tegen Kanker haar in om vrouwen met borstkanker te helpen.



Presentatrice Sophie Dewaele gaf in oktober het startsein voor de Pantene Geef om Haar-actie. De medewerkers van Procter & Gamble, dat Pantene op de markt brengt, konden niet achterblijven.



Elke paardenstaart gaat naar de Belgische pruikenproducent All Hair om er pruiken van te maken voor vrouwen die getroffen werden door borstkanker, vooral voor zij die het financieel moeilijker hebben. Een bundel van 20centimeter haar is goed voor 50euro.



'De campagne is een onverdeeld succes', stelt Jürgen Vanpraet van Emo, de vzw die evenementen en activiteiten organiseert voor een goed doel. 'Het oorspronkelijke doel was duizend haarbundels. We hebben er al 927 en de campagne loopt nog tot in januari. Hoog tijd om onze doelstellingen bij te stellen.'



'Niet minder dan 260 kappers bieden gratis knipbeurten aan voor Geef om Haar en per dag vragen dertig tot veertig mensen enveloppes aan via de website om hun haar per post te verzenden. Onvoorstelbaar. Er is sprake van een sneeuwbaleffect: steeds meer kandidaten praten erover en overtuigen anderen zich ook in te zetten voor vrouwen met borstkanker.' Aan kandidaten was er geen gebrek bij Procter & Gamble. Een van de collega's verloor haar zus aan borstkanker na een zware strijd van elf jaar. Een andere liet zich door haar man overtuigen na twintig jaar lang haar te hebben gehad. Viviane: 'We willen vrouwen helpen die het moeilijker hebben. Veel meer dan hen een hart onder de riem steken kunnen we niet doen. Dan is dit wel het minste.'



Geen opmerkingen:

Een reactie posten