zaterdag 27 november 2010

Sophie Dewaele en VIJFtv steunen strijd tegen borstkanker met de 'We Support'-week

Sophie Dewaele en Els Tibau samen tegen borstkanker!

De Vlaamse vrouwenzender VijfTV staat vanaf zondag een week lang in het teken van borstkanker. De hele week is er een aangepaste programma, met verhalen en reportages over vrouwen met borstkanker.

Gezichten van de 'We Support-week' zijn presentatrices Sophie Dewaele en Els Tibau. Sophie Dewaele: 'Borstkanker houdt ongelooflijk veel vrouwen bezig. Eén op negen vrouwen heeft borstkanker, dus de kans is reëel dat je er mee te maken hebt.' Els Tibau: 'Preventie is zo belangrijk. Ik merk dat ook ik mezelf nog te weinig laat screenen.'

In geen enkel land ter wereld krijgen zo veel vrouwen borstkanker als in België. Omdat oktober de jaarlijkse internationale borstkankermaand is en omdat VIJFtv als grootste Vlaamse vrouwenzender met veel strijdlust haar schouders zet onder het gevecht tegen borstkanker, doopt VIJFtv de week van 26 september tot 2 oktober om tot 'We Support'-week.

VIJFtv kleurt die week roze en voert mee strijd tegen borstkanker met een aangepaste programmatie. Met de film 'Living Proof' en intieme getuigenissen van vrouwen die leven met borstkanker in 'Pink Ribbon Magazine' wil VIJFtv de aandacht vestigen op doodsoorzaak nummer één bij Vlaamse vrouwen: borstkanker.

Bovendien zeggen Claire, Miek, Martine, Viviane, Wendy, Sandra, Karina, Marina, Tania en Caroline op VIJFtv vaarwel, vaarwel aan de ziekte die ze overwonnen. Deze tien dames strijden samen tegen borstkanker en roepen in spotjes op VIJFtv twee weken lang elke vrouw op om haar borsten te laten screenen. Tien vrouwen met tien verschillende verhalen, maar samen hebben ze één vijand, borstkanker, en één doel: voorkomen dat het ook anderen overkomt.

Meedansen en meelopen met VIJFtv-gezichten Els Tibau en Sophie Dewaele
VIJFtv zal op zondag 26 september, de grote kick-off van de We Support-week, meelopen en meedansen om de aandacht te vestigen op borstkanker. Sophie Dewaele presenteert de Race for the Cure in Antwerpen en in Brussel is Els Tibau de gastvrouw van het Bal Moderne.

Els Tibau: 'Ik gooi mezelf met veel plezier in de strijd, omdat ik me ervan bewust ben hoe belangrijk sensibilisering en preventie zijn. Borstkanker is een ziekte die vooral vrouwen treft, dus moeten we solidair zijn. Kan het hoopvoller dan met een dans? Samen kleuren we het hart van Brussel roze.'

Sophie Dewaele: 'Ik ben al twee jaar lang ambassadrice van het 'Geef om haar'-fonds en de strijd tegen kanker ligt me bijzonder na aan het hart. Als VIJFtv-gezicht hoefde ik dan ook absoluut niet lang na te denken om hier volmondig ja tegen te zeggen. Op zondag 26 september zal ik met veel plezier de deelnemers van de Race for the Cure - die op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen hun overwinning op borstkanker vieren, diegene steunen die nog altijd tegen de ziekte vechten of die vrouwen herinneren die aan borstkanker overleden zijn - aanmoedigen.'

Een verslag van de Race for the Cure is van 28 september t.e.m. 1 oktober elke dag rond 16.00 en 23.00 uur op VIJFtv te zien.

Pink Ribbon Magazine
Op 28 en 29 september brengt VIJFtv, na de film, intieme portretten van enkele bijzondere Vlaamse vrouwen die leven met borstkanker in 'Pink Ribbon Magazine'. Pink Ribbon Magazine vertelt onder meer het verhaal van Manon, moeder van een twee-eiige tweeling van acht, die ontdekt dat ze borstkanker heeft. Maar Manon heeft een ijzersterke persoonlijkheid en blijft vechten. We sluiten de speciale Pink Ribbon Magazine-reeks af met een portret van Lesley, die zwanger was toen ze te horen kreeg dat ze borstkanker had. Ondanks de chemotherapie tijdens haar zwangerschap, beviel ze van een gezond zoontje.

'Pink Ribbon Magazine', 28 en 29 september na de film omstreeks 22.20 uur op VIJFtv.

Aangepaste filmprogramma
'Living Proof' – maandag 27 september om 20.40 uur
Living Proof vertelt het waargebeurde verhaal van Dr. Dennis Slamon, de ontdekker van Herceptin, een geneesmiddel dat een enorme doorbraak betekende in de strijd tegen borstkanker. Op de Universiteit van Californië ontdekt hij de drug, maar hij krijgt te maken met tegenslag als het bedrijf dat het medicijn produceert het onderzoek niet meer financieel wil steunen. Met behulp van enkele filantropen zet de dokter toch zijn werk voort. Ontdek het verhaal van het ontstaan van het geneesmiddel dat sindsdien al veel vrouwenlevens heeft gered.

Na de intieme en opmerkelijke portretten in 'Pink Ribbon Magazine' en de waargebeurde film 'Living Proof', sluit VIJFtv haar We support-week positief en al dansend af met de dansklassieker 'Footloose'. Want nadat we zelf de benen hebben gestrekt voor de strijd tegen kanker, toont Kevin Bacon ons hoe het nog beter kan...

'Footloose', vrijdag 1 oktober om 22.20 uur op VIJFtv.

VIJFtv meets Think-Pink & 'Pink Ribbon Magazine'

Voor de 'We Support'-week slaat VIJFtv de handen in elkaar met Think-Pink en 'Pink Ribbon Magazine'.

Think-Pink
Think-Pink werd in 2007 opgericht door Heidi Vansevenant en staat in voor de permanente bewustmakingscampagne van de strijd tegen borstkanker in België. Think-Pink kan rekenen op de steun van heel wat vrijwilligers om op een orginele vrouwvriendelijke manier acties te realiseren in het teken van de strijd tegen borstkanker, de Race for the Cure is een mooi voorbeeld.

Think-Pink organiseert dit jaar op 26 september voor de tweede keer de Race for the Cure in Antwerpen, een 3 km lange walk of een run van 6 km voor mensen van alle leeftijden en van elk fitnessniveau. De deelnemers vieren tijdens de Race for the Cure hun overwinning op borstkanker, steunen diegenen die nog altijd tegen de ziekte vechten en herdenken iedereen die aan borstkanker overleden is.

De Race wordt dit jaar over de hele wereld gehouden en is met acties in onder meer Italië, Puerto Rico, Egypte, Brazilië, Verenigde Staten en Israël een groots internationaal gebeuren geworden. Er zullen dit jaar wereldwijd niet minder dan 1,5 miljoen mensen lopen voor borstkanker! Op 26 september wordt er zowel in Antwerpen als Frankfurt, Bologna als Athene gelopen.

Inschrijven via http://www.raceforthecure.be/.

'Pink Ribbon Magazine'
Een team van journalisten slaat elk jaar de handen in elkaar om samen een magazine te maken dat het heeft over alle aspecten van borstkanker, zonder taboes en in een positieve sfeer.

Van 'Pink Ribbon Magazine 2010' worden er maar liefst 350.000 gratis exemplaren verdeeld. Je kan er de verhalen van 10 sterke vrouwen in lezen die zich laten opmerken in de strijd tegen kanker: patiënten die getuigen over het verloop van hun ziekte, of vrouwen die helpen bij de preventie of ondersteuning tijdens en na de ziekte.

'Pink Ribbon Magazine 2010' wordt uitgegeven door Sanoma Magazines, Minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx is de meter van het magazine. Dans op 26 september in hartje Brussel op het Bal Moderne voor 'Pink Ribbon Magazine' gratis mee voor de strijd tegen borstkanker.

Dus doe als Sophie Dewaele, en steun de strijd tegen borstkanker!